Hauek dira koprokultiboa burutzeko egin ditugun hazkuntza ingurune ezberdinak: MC CONKEY Kolore marroizko koloniak, horrek esan nahi du daukagun espezieak ez duela laktosa hartzitzen. Honen arabera patogeno posibleak: -Salmonella -Yersinia -Proteus SALMONELLA-SHIGELLA AGARREAN : -Kolonia horiak, batzuk zentru beltzekin. -Patogeno posibleak: Salmonella eta Shigella espezieak ODOL AGARREAN -Kolonien morfologia: tamaina normala, txuri-grisak, opakuak, ertz borobilduekin eta pixkat altura batekin. -Hemolisia: gamma hemolisia (hemolisi eza) HEKTOEN AGARREAN -Kolonia berde-argiak, batzuk zentru beltzekin. -Ingurunea urdina bihurtu da (ingurunearen alkalinizazioa) -Entereobakteria posibleak: Salmonella eta Shigella espezieak LEVINE AGARREAN -Kolonia koloregabeak -Enterobakteria posibleak: Salmonella, Shigella, Proteus eta Pseudonoma auroginosa ONDORIOA: Mikroorganismoaren purutasuna lortzearen helburuarekin ,S-S agarra eta H...
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina